Τα εγκαίνια του  εμβληματικού κτιρίου του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν  με την παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη. Παρόντες  ο πρώην Νομάρχης Σάμου Μανόλης Κάρλας αλλά και οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και Νίκος Κατρακάζος οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας από την πλευρά του ώστε να περάσει από το όραμα στην πράξη η δημιουργία ενός πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου στο  Νομό της Σάμου. Παρόντες επίσης ο Βουλευτής του νομού  και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού καθώς και πλήθος πολιτών που ξεναγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, παραστάσεων, χορού, τις αίθουσες για μαθήματα φωτογραφίας καθώς διαθέτει σκοτεινό θάλαμο και για μαθήματα ζωγραφικής. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο που έχει σχεδιαστεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους υπέροχους χώρους που διαθέτει το διώροφο κτίριο. Μεταξύ αυτών αίθουσες χορού, συσκέψεων,εκμάθησης ζωγραφικής , φωτογραφίας, σκοτεινό θάλαμο, αίθουσα θεατρικών παραστάσεων κ.α, όλα σχεδιασμένα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα τεχνολογίας.

Ωστόσο  το ερώτημα όλων ήταν το τι θα γίνει μετά τα εγκαίνια και πως θα λειτουργήσει το Επικούρειο. Κάποιες απαντήσεις δόθηκαν  από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  ο οποίος εξήγησε ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Σάμο θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση  και τόνισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού έχει θέση στο Επικούρειο.