Τα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου, του αφιερωμένου στον  Άγιο Χρυσόστομο τελευταίο Επίσκοπο Σμύρνης, που μαρτύρησε στα χέρια των Τούρκων κατά την καταστροφή της πόλης, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 στον λόφο της Ψιλής Άμμου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου-Ικαρίας-Κορσεών κ.Ευσέβιο με την συνοδεία ιερέων και ιερομονάχων, των  στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και πλήθους πιστών, που παρά τον καύσωνα υπέμειναν καρτερικά συμμετέχοντας στο τελετουργικό.

Στην αρχή πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια και στη συνέχεια έγινε η τελετή των εγκαινίων, με τον Σεβασμιώτατο να χαράσσει το σήμα του Χριστού, πάνω από τις πόρτες και τα παράθυρα του ναϊδρίου.

Στην είσοδο του ιερού ανάφτηκε η ιερά κανδύλα, που θα μείνει στο εξής ακοίμητη. Την πρώτη άναψε κληθείς ο κτήτωρ του ναού κ.Βασίλειος Λουϊζος, την δεύτερη ο Ταξίαρχος Σάμου και την τρίτη ο Ταξίαρχος-Συντονιστής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολούθησε η θεία λειτουργία και στο τέλος στην είσοδο του ναϊδρίου ο Σεβασμιώτατος έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη θυσία των Ελλήνων της Σμύρνης κατά την καταστροφή και προέτρεψε όλους, να διαφυλάξουν την ενότητα και να μην υπάρξει ξανά διχόνοια, που οδηγεί συνήθως σε εθνικές καταστροφές.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Μικρασίας, έργο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου και οι πιστοί μοιράστηκαν ενθύμιο των εγκαινίων του ναϊδρίου, κεράσματα από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου και την πατροπαράδοτη γιορτή, προσφορά του Φιλοτεχνικού Ομίλου.