ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου, τα εγκαίνια του AegeanNeorionInnovationCenter (ANIC), που δημιουργήθηκε ως πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (ιδρυτές), του Ομίλου ONEX, της CISCO(τεχνολογικός πάροχος), το Πανεπιστημίου Αιγαίου,το οποίο αποτελεί τον ακαδημαϊκό πυλώνα του Κέντρου και η COSMOTE (στρατηγικός συνεργάτης).

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX, κ. Π. Ξενοκώστας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CISCO, κ. Α. Τσιμπούκης, ο ChiefCommercialOfficerBusinessSegment της COSMOTE, κ. Γ. Χριστόπουλος,oΑμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Γ. Τσούνης, η Αναπλ. Υπουργός Υγείας, κ. Μ. Γκάγκα, και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγ. Χρυσή Βιτσιλάκη, ο Αντιπρύτανης Καθηγ. Δ. Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Αν. Καθηγ. Π. Καβάσαλης κ.ά.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Aegean Neorion InnovationCenter (ANIC),παρουσιάστηκε στους /στις επίσημους προσκεκλημένους/ες και επισκέπτες/τριες,μέσα από την εμβληματική δράση των FutureLabs του Πανεπιστημίου μας,το υψηλού επιπέδου και καινοτόμο ερευνητικό έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα FutureLabsανοίγουν δίαυλο μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας  στην κοινωνία, στην οικονομία, και ειδικά στις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και αριστείας και στην προώθηση της Καινοτομίας στις νησιωτικές κοινωνίες των δύο Περιφερειών του Αρχιπελάγους.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων της Πρυτάνισσας και της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με στελέχη της OnexTechnologies και της Cisco προκειμένου να προσδιοριστεί η μεθοδολογία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των ερευνητικών αποτελεσμάτων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τοπικών οικονομιών.

Τέλος, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε ότι η κοινή πορεία που θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από το Κέντρο Διεθνούς Καινοτομίας, ενισχύεται από την τελευταία εμβληματική δραστηριότητα μας αυτή των FutureLabs, που έχουν ακριβώς στόχο την προβολή και την μεταφορά της ερευνητικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις τοπικές κοινωνίες και στην εθνική οικονομία.

Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια και συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, αναδεικνύοντας σε κάθε βήμα το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους!

 

Η Πρυτάνισσα

ΚαθηγήτριαΧρυσή Βιτσιλάκη