Ένας άνθρωπος, ένας αγωνιστής, ένας γιατρός, ένας πολιτικός έφυγε από την ζωή λίγο μετά τις 11:00  την Κυριακή το πρωί αφήνοντας φτωχότερο τον ιατρικό κόσμο της Σάμου αλλά και τον πολιτικό. Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης, που πάλευε με την επάρατη νόσο, έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, νοσηλευόμενος τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο της Σάμου.

Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο στις 25 Μαρτίου του 1952, ήταν γιατρός (γαστρεντερολόγος), διετέλεσε πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών (ΕΝ.ΕΛ.ΙΑ.) Σάμου και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών «Φοίνικας».

Είχε μακρά θητεία στο λαϊκό κίνημα, μέσα από αθλητικούς συλλόγους, το περιβαλλοντικό κίνημα, αλλά και με τη συμμετοχή του στο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Σάμου.

Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Πυθαγορείου το 2002 και της Σάμου το 2010. Επίσης ήταν υποψήφιος νομάρχης Σάμου και διετέλεσε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.

Το Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής Σάμου με το ΚΚΕ.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών, και ήταν παντρεμένος με τη γιατρό Ρούλα Στεφανάκη.

Η ΣΑ.Τ εκφράζει την θλίψη της για το άδικο χαμό του Δημήτρη Μαυρατζωτη και εκφράζει στην οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια.

Η πολιτική κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο  νέο Δημαρχιακό Μέγαρο του Πυθαγορείου και η οικογένεια ζητεί αντί στεφάνων στην μνήμη του τα χρήματα να δοθούν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.