Η Λαϊκή Συσπείρωση εύχεται στους εργαζόμενους , στο λαό και τη νεολαία του δήμου μας, «Καλή χρονιά με υγεία ,δημιουργική και αγωνιστική».

Τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο καταστρεπτικός και φονικός σεισμός της 30ης Νοέμβρη, προστέθηκαν στο ήδη αρνητικό περιβάλλον της πανδημίας και των τρομερών ελλείψεων στο Νοσοκομείο και στην ουσιαστικά ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και με προϋπολογισμό   «στραγγαλισμένο» από τη δημοσιονομική πειθαρχία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, απέναντι στους δημότες.

Προσμένει κάθε φορά, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, καθώς επίσης τις έκτακτες ενισχύσεις που αποδεικνύονται τελικά ανεπαρκείς και πρόσκαιρες και τα περιβόητα ευρωενωσιακά πλαίσια στήριξης που βάζουν δήμους και περιφέρειες να «σφάζονται» στον ανταγωνισμό, ποιος θα καταφέρει «να γλύψει κάποιο κοκαλάκι» απ’ αυτά που απομένουν από το μεγάλο φαγοπότι των μονοπωλιακών ομίλων.

Σ’ αυτό το περιβάλλον η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις σε ανοιχτή συμπαράταξη, αντί να ορθώσουν αγωνιστικό – διεκδικητικό ανάστημα, υπηρετούν με συνέπεια αυτή την αντιλαϊκή  πολιτική, και επιπλέον ετοιμάζουν «αναπτυξιακά σχέδια», ζητώντας να καταργηθεί το ειδικό χωροταξικό για να αλωνίσουν απρόσκοπτα οι μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καταστρέφοντας το περιβάλλον και επιβάλλοντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των νόμων που ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη, να βάλει φρένο σ’ αυτή τη καταδίκη για  τα συμφέροντα και τις ανάγκες του. Μπορεί με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους άλλους λαϊκούς φορείς, να διεκδικήσει και να αποσπάσει λύσεις στα προβλήματά του

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, απευθύνει μαζί με τις ευχές της για το 2021, αγωνιστικό κάλεσμα  για:

  • Την 100% αποζημίωση των πληγέντων από το σεισμό, την άμεση κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για τους κατοίκους  και  την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και κτιρίων με προτεραιότητα στα σχολεία .
  • Την θωράκιση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και ,μεταναστών από το νησί και τη χώρα, την κατάργηση του άθλιου καταυλισμού στο Βαθύ και του υπό κατασκευή «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στου Ζερβού.
  • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού με την μονιμοποίηση σε πρώτη φάση των εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Χρηματοδότηση του δήμου 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με τους πόρους που απαιτούνται για την ανασυγκρότηση της περιοχής και την σταθερή κάλυψη των αναγκών