Στην Σάμο έφτασε το πρώτο τσάρτερ του καλοκαιριού από την Ολλανδία  με 160 επιβάτες,  με πτήση της Corendon Airlines.

Πρόκειται για έναν νέο  tour operator που πρώτη φορά έρχεται στο νησί.

Το επιμελητήριο Σάμου όπως κάθε χρόνο άλλωστε επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους πρώτους  Ολλανδούς τουρίστες.

 

 

O πρόεδρος του Γιώργος Κυριαζής και τα  μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου « Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» με την πρόεδρο  Σούλα Κοτίτσα και την Κατερίνα Ταλαιπώρου προσέφεραν ένα κλαδί ορχιδέας της Σάμου στις γυναίκες και τη δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα στους άνδρες. Επίσης  οι τουρίστες είχαν την ευκαιρία να γευτούν γλυκό σαμιώτικο κρασί και λουκουμάδες.

 

Οι Ολλανδοί που για τους περισσότερους ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Σάμο,  φάνηκαν ενθουσιασμένοι με τη θερμή υποδοχή και δεν έκρυβαν την  έκπληξη τους .

 

Το παρόν έδωσε στην εκδήλωση και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος ο οποίος τόνισε την σημασία αυτής της νέας συνεργασίας με έναν μεγάλο γραφείο όπως αυτό της Corendon και συνεχάρη το Επιμελητήριο για την οργάνωση του καλωσορίσματος.

 

Να σημειώσουμε ότι η υποδοχή έγινε στην μικρή αίθουσα των αφίξεων, την εξωτερική, καθώς δεν  δέχτηκε το τελωνείο να παραστεί για τον έλεγχο όπως δήλωσε ο πράκτορας της Corendon  στην Σάμο Δημήτρης Έλληνας, πρόεδρος του Samos Holidays, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδος στην μεγάλη αίθουσα όπως γινόταν κατά το παρελθόν.

Το συγκεκριμένο γεγονός μαζί με την αργοπορία της έναρξης  λειτουργίας των περισσοτέρων  ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού δεν βοηθούν όπως είπε ο κ. Έλληνας  την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και κυρίως την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

 

Τα μέλη   του συλλόγου  χόρεψαν σαμιώτικους και Ικαριώτικους χορούς λίγο πριν οι Ολλανδοί επιβιβαστούν στα λεωφορεία που τους μετέφεραν στα ξενοδοχεία του Πυθαγορείου και του Καρλοβάσου.

 

Το επόμενο τσάρτερ της  Corendon Airlines θα φτάσει τη Δευτέρα στην Σάμο ενώ οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου. Τα δρομολόγιά της  θα είναι δύο φορές την εβδομάδα από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας απ’ ευθείας για Σάμο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη,