Ποδαρικό στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος”, έκαναν δύο πτήσεις τσάρτερ με περίπου 100 τουρίστες από το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Τους πρώτους τουρίστες της φετινής χρονιάς καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δέσποινα Κάιλα μαζί με μικρά παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Λυκούργος Λογοθέτης» ντυμένα με παραδοσιακές στολές… Τους προσέφεραν σαμιώτικο κρασί, ορχιδέες και ενημερωτικό υλικό του νησιού.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχτήκαμε, έστω και με καθυστέρηση φέτος τους πρώτους τουρίστες. Ετοιμάσαμε μια μικρή υποδοχή σύμφωνα με το πρωτόκολλο χαρίζοντας κάποια τοπικά προϊόντα. Θεωρούμε ότι είναι αρκετό για να δείξουμε την τοπική μας παράδοση αλλά και να ενημερώσουμε μέσα από την σελίδα του Δήμου SAMOS EXPLORE» δήλωσε η κ. Κάιλα.

Οι Βέλγοι και Ολλανδοί φανερά ενθουσιασμένοι δέχτηκαν τα δώρα και εξέφρασαν τη χαρά τους, που μετά από πολύ καρό λόγω καραντίνας μπόρεσαν να ταξιδέψουν και μάλιστα σε έναν αγαπημένο προορισμό τους, όπως είναι η Σάμος. Να σημειώσουμε, ότι κατά την άφιξη τους υποβλήθηκαν σε υγειονομικό έλεγχο με βάσει τα πρωτόκολλα, που ισχύουν στην Ε.Ε.

«Όλα τηρήθηκαν σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες. Οι τουρίστες υποβλήθηκαν σε υγειονομικό έλεγχο. Υπήρξε μια αναμονή 10 λεπτών για το αποτέλεσμα του self- test, ωστόσο οι επισκέπτες δεν δυσανασχέτησαν καθώς γνωρίζουν τη διαδικασία», δήλωσε η υπεύθυνη για το δειγματοληπτικό έλεγχο Αννα Μαρία Γιούργη.

Οι επόμενες πτήσεις τσάρτερ έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 31 Μαΐου από Ολλανδία και Σκανδιναβικές χώρες.

ΠΗΓΗ: ΕRT NEWS