Οι πρώτοι 19 τουρίστες από την Τουρκία έφτασαν το πρωί της Κυριακής με το επιβατηγό Sea Star Rhodes  στο τουριστικό λιμένα Σάμου μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο πλοίο που ανήκει στην εταιρεία Tilos Travel, δρομολογείται για την φετινή σεζόν με προσεγγίσεις από τον Μάιο σε καθημερινή βάση στο λιμάνι Πυθαγορείου μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται εκε;i. Ωστόσο μέσα στον Απρίλιο οι προσεγγίσεις θα είναι κάθε Παρασκευή και Κυριακή στο λιμάνι Βαθέος στις 9:15 το πρωί  και η αναχώρηση στις 6:00 το απόγευμα. Οι Τούρκοι επισκέπτες ταξιδεύουν βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ που προβλέπει πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, pcr 72 ωρών και rabit test 48 ωρών.

Η πρώτη προσέγγιση του πλοιαρίου από την Τουρκία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1η Απριλίου. Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες ανέβαλαν το δρομολόγιο το οποίο και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί. Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στους επισκέπτες η πρόεδρος του Διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Μαρία Κονδύλη καθώς και ο κεντρικός πράκτορας της εταιρίας Τάσος Νικολαΐδης.

ΠΗΓΗ: ert news