Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (26/01) τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβάσου. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Χαρδαλιά, του  Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου  Κυριακόπουλου, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου,  Αρχιπύραρχου κ. Διονυσίου Κουτσούκου, του Διοικητή της Π.Υ. Σάμου Πυράρχου κ. Κωνσταντίνου Φράγκου, Αξιωματικών και Υπαξιωματικών εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά την κοπή της κορδέλας από τον Γενικό Γραμματέα ΠΠ και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, ο Γενικός Γραμματέας στο σύντομο χαιρετισμό του, είπε τα εξής:

00EgkainiaKlimakiouKarlo01

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ήρθαμε να θεραπεύσουμε μια εύλογη αρρυθμία πολλών ετών. Με την πρώτη συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, του είπα ότι η μεταξύ μας σχέση θα κριθεί σ’ ένα στοίχημα. Κι ένα στοίχημα είναι ότι ο σεβασμός στους πυροσβέστες αποδεικνύεται μέσα από το πόσο κοντά τους μπορούμε να είμαστε και να εξασφαλίσουμε συνθήκες διαβίωσης και επιχείρησης που να συνάδουν με τον σκοπό τους.

Η Πυροσβεστική καλείται να διαφυλάξει τη ζωή, την περιουσία των συμπολιτών μας και το φυσικό περιβάλλον. Άρα η ευθύνη όλων εμάς των αυτοδιοικητικών και όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα ζητήματα τα διοικητικά είναι να μπορέσουμε να μετουσιώσουμε τη διάθεσή μας σε πραγματικό αποτέλεσμα.

Είμαι πολύ χαρούμενος ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος μπόρεσε αυτό που είχαμε συμφωνήσει να το μετουσιώσει σε πράξη.

00EgkainiaKlimakiouKarlo02

Φέραμε τον Υποστράτηγο συντονιστή επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με την αερομεταφερόμενη ομάδα στη Σάμο, οποία θα έχει στη διάθεσή της κι ένα ελικόπτερο για να μπορεί να μεταφέρεται. Ρόλο σ΄αυτό έπαιξε η μεγάλη φωτιά που είχαμε στη Σάμο τον Αύγουστο και χρειάστηκαν περίπου 3 ώρες για να επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Έτσι σε μία ώρα και 25 λεπτά θα μπορούμε να είμαστε στη Λήμνο και σε μία ώρα και 25 λεπτά θα μπορούμε να είμαστε στην αγαπημένη μας Κρήτη και σε οποιοδήποτε άλλο νησί του Αιγαίου. Ο γνώμονας αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να είναι το κοινό καλό, το κοινό όφελος και να μπορούμε σε πολύ μικρό χρόνο να φέρνουμε σωστά αποτελέσματα. Εξάλλου όλα αυτά υλοποιούνται έπειτα από προτάσεις που κάνουν οι αρμόδιες επιτροπές».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Βακεντής, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.00EgkainiaKlimakiouKarlo03

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Σάμου στο Βαθύ, όπου μίλησε στα στελέχη του Σώματος και στη συνέχεια είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο και συζήτησαν για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας αναχώρησε το απόγευμα για την Αθήνα, υποσχόμενος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί και πάλι στη Σάμο για συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.