ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Τα BestCityAwardsτα μοναδικά  βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τους νικητές, σε μια ολοζώντανη covidfree Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς  και δημοσιογράφων.

Tα BestCityAwards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα BestCityAwards 2022 περιλάμβαναν 4 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι υποψηφιότητες  που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.

Έτσι ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Σάμου διακρίθηκε :

  • με το ΑΡΓΥΡΟ βραβείο (SILVER) για την Ενότητα 1 – LIVEABLECITY – 1.3 ΤΠΕ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ ICT&GOVERNANCE3.5 Εξειδικευμένα έργα που συμβάλλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών προσφέροντας τους υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης με θέμα:«Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου WIFI4U στο Δήμο Δυτικής Σάμουκαι Εφαρμογή myKEPlive στο Δήμο Δυτικής Σάμου».

  • με το ΧΑΛΚΙΝΟ (ΒRΟΝΖΕ) για την Ενότητα 2 – GREENCITY – 2.2 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- WATERMANAGEMENT για το σχεδιασμό, την καινοτομία, τις τεχνολογίες και τις λύσεις που εφαρμόζονται για την δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με αντικείμενο 2.1 Online σύστημα μετρήσεων της ποιότητας πόσιμου νερού και θέμα: «εφαρμογη υδρομετρησησ με χρηση κινητου τηλεφωνου δημου δυτικησ σαμου»

Τα βραβεία απονεμήθηκαν  στο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη και στη Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Ιωάννα Πατρώνη.