Την Παρασκευή 31/03/2023, ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου, πραγματοποίησε Δωρεά ενός Επαγγελματικού Βενζινοκίνητου Μηχανήματος θρυμματισμού κλαδιών-φύλλων προς τον Σύλλογο Βλαμαρής Σάμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση αναφορικά με την προστασία των Δασών, ενισχύοντας άμεσα το σημαντικό Έργο του εν λόγω πολύ δραστήριου Συλλόγου.

Εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Σάμου παρέστησαν οι Αξιωματούχοι κ.κ. Εμμανουήλ Ισιδώρου (Πρόεδρος), Μάριος Μπακόπουλος (Εψ. Πρόεδρος), Δημήτριος Κυριαζής (Πρ. Πρόεδρος) και Ευγένιος Χαρδαβέλλας (Β.Διοικητής Ελληνικού Ρόταρυ).

Η προσφορά αυτή, θα επεκταθεί ως “καμπάνια” και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τίτλο: *ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΟ* αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων αναφορικά με την προστασία του Περιβάλλοντος, ελπίζοντας στον περιορισμό των καύσεων στην ύπαιθρο, οι οποίες ελλοχεύουν πάντοτε τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, αλλά και μολύνουν εκ του αποτελέσματος τον αέρα και το χώμα του περιβάλλοντος.

Επίσης θα τονιστεί ιδιαιτέρως ότι τα προϊόντα του θρυμματισμού (σκόνη κλαδιών και φύλλων) δύνανται να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό λίπασμα, καθώς και ως εναλλακτική μορφή ενέργειας ( εάν και εφόσον παραδοθούν προς επεξεργασία για την κατασκευή Pellet).

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ιδιαίτερη ευθύνη όλων μας.

Τα δάση μας είναι το μέλλον και η ζωή μας.

Προσέχουμε για να έχουμε..