2470 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ.

Ροταριανός Όμιλος Σάμος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2020 στα πλαίσια του προγράμματος District Grand, ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου, προέβη σε Δωρεά σωμάτων θέρμανσης προς τους ακριτικούς Δήμους Φούρνων και Αγαθονησίου.

Τον Ροταριανό Όμιλο εκπροσώπησε αντιπροσωπία Αξιωματούχων αποτελούμενη από τους:

Νικόλαο Βακάκη (Πρόεδρο), Μάριο Μπακόπουλο (Γ. Γραμματέα), Φιλιώ Βλαχοπούλου (Κοσμήτωρ), Δημήτριο Κυριαζή (προ.Πρόεδρο) και Ευγένιο Χαρδαβέλλα (Ιδρυτικό Πρόεδρο).

Οι Ροταριανοί πραγματοποίησαν επαφές με Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφού ξεναγήθηκαν στα Γραφεία, Ιατρεία, Σχολικές Μονάδες και Ιερούς Ναούς των δύο Δήμων, ενημερώθηκαν εκτενώς για τις διάφορες ανάγκες των κατοίκων, αλλά και για τα υπό κατασκευή έργα και μελέτες που θα προσδώσουν σημαντική ανάπτυξη και ασφάλεια στον Τόπο τους.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου τόνισε ότι οι Κάτοικοι αυτών των Νησιών, δίνουν μεγάλο και σημαντικό αγώνα μέσα στην καθημερινότητα, κρατώντας την Ελληνική Σημαία ψηλά σε ότι αυτό συνεπάγεται, φυλάττοντας Θερμοπύλες και γι αυτό τον λόγο, οι Κρατικοί αλλά και Ιδιωτικοί Φορείς πρέπει να δείχνουν πάντοτε ιδιαίτερες ευαισθησίες στηρίζοντας αυτούς τους Κατοίκους με κάθε δυνατό τρόπο.

Επίσης αναφορικά με τις κατά καιρούς διάφορες προκύπτουσες προκλήσεις και εντάσεις στις ακριτικές περιοχές, ο Ιδρυτικός Πρόεδρος του Ομίλου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Αγώνες υπέρ της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Συναδέλφωσης μεταξύ των Λαών των Ανθρώπων, έχουν ως φυσικό επακόλουθο την προαγωγή και διατήρηση της Ειρήνης επί της Γης. Όποιος έμμεσα ή άμεσα πράττει το αντίθετο, εγκληματεί κατά της Ανθρωπότητας και μαζί με αυτόν, εγκληματούν και όσοι παθητικά ανέχονται τα λόγια και τα έργα του…καμία ανοχή στους εγκληματίες της Ανθρωπότητας.

Το Ρόταρυ ως ο Πρώτος και Μεγαλύτερος Ανθρωπιστικός Οργανισμός στον Κόσμο, απο το 1905 Διεθνώς και από το 1928 εν Ελλάδι, στηρίζει εμπράκτως τις Τοπικές Κοινωνίες, υπηρετώντας υπεράνω εαυτού τον Άνθρωπο με έργα και προγράμματα Ευποιίας.

Ευχαριστούμε θερμώς τον Πλοιοκτήτη κ. Χρήστο Σπανό και την Εταιρία Dodekanisos Seaways για την ευγενική τους προσφορά στην μεταφορά των Ροταριανών και των σωμάτων θέρμανσης στα δύο Νησιά.

Η Dodekanisos Seaways προσφέρει Ποιοτικότατη και Ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία, συνεισφέροντας στην μεταξύ των Νησιωτών επικοινωνία, η οποία εκ των πραγμάτων προάγει την Τουριστική ανάπτυξη και διασφαλίζει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία Electronet Χατζηαντωνιάδης για την οικονομική προσφορά και μεταφορά των σωμάτων θέρμανσης.