Ένα δώρο ζωής αποφάσισε να κάνει η οικογένεια της Δώρας Σαφή που τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα ο σύζυγός της και οι δύο γιοί της έλαβαν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους ανθρώπους να παραμείνουν στη ζωή. Μια ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου και ειδικότερα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση,του διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρου Θεόφιλου, η μέχρι πρόσφατα ασθενής νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάσχοντας από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και τέλος εγκεφαλικό θάνατο.

Η λήψη οργάνων (συκώτι, πνεύμονες και νεφρά), πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία (πρώτη φορά για το Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων»), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χειρουργείο του Νοσοκομείου, από εξειδικευμένες ομάδες χειρουργών, κατόπιν συνεννόησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του τοπικού συντονιστή μεταμοσχεύσεων, (διευθυντή της ΜΕΘ Φάμπιο Τζιαρντίνα), με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. 2 αεροσκάφη από τη Γερμανία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Σάμου τις χθεσινοβραδινές ώρες και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τις πρωινές ώρες σήμερα, παραλαμβάνοντας και μεταφέροντας στη συνέχεια τα όργανα της Δώρας. Η οικογένεια θέλησε να γνωστοποιηθεί η ενέργεια αυτή ώστε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι συνάνθρωποι μας. . Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, το μεσημέρι στο Κοκκάρι, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου που της απεύθηναν το ύστατο αντίο. Στην ανακοίνωσή του, η διοίκηση του Νοσοκομείου, καταλήγει ευχαριστώντας την οικογένεια για τη γενναία απόφαση, την επαινεί και την ευγνωμονεί δημόσια για την πρωτοβουλία. Να ευχηθούμε καλό παράδεισο στη Δώρα και συλλυπητήρια στην οικογένειά της.