Το πρωτόκολλο παραλαβής του ιατροτεχνολογικού και  ιατρικού εξοπλισμού  που  δώρισε η Ύπατη Αρμοστεία προς το Νοσοκομείο Σάμου, υπεγράφη το πρωί της παρασκευής  μεταξύ του διοικητή του Νοσοκομείου και της εκπροσώπου της  Υ.Α.

Στο γραφείο του διοικητή Λάζαρου Θεόφιλου  παρευρέθηκαν  επίσης ο διοικητικός διευθυντής, οι διευθυντές των κλινικών , προϊστάμενοι τμημάτων, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Θεόφιλος   ευχαρίστησε  τους εκπροσώπους της Υ.Α για τη δωρεά λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κυρίως  για την παιδιατρική  και ειδικότερα η  ανεξάρτητη εγκατάσταση για παροχή ζεστού νερού στην κλινική .

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας  ανέφερε ότι αυτή η προσφορά αποτελεί  ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης απέναντι στο Νοσοκομείου για την προσφορά του στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες   που έχει περιθάλψει τα τελευταία χρόνια.

Στην συνέχεια αφού υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παραλαβής ο Διοικητής του Νοσοκομείου δώρισε ένα βιβλίο με την ιστορία της Σάμου στην εκπρόσωπο της Υ.Α .

Αναλυτικά   η  προσφορά της Υ.Α  ήταν :

Ένα διφασικό απινιδωτή με μόνιτορ νοσοκομειακού τύπου

Μία συσκευή 24ωρης καταγραφής της αρτηριακής πίεσης, με δυνατότητα μέτρησης ταχύτητας σφυγμικού κύματος και κεντρικής πίεσης.

Τοποθέτηση του καυστήρα και επισκευή του συστήματος θέρμανσης του ζεστού νερού

Για τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής :

Ένα υπολογιστή και έναν εκτυπωτή

Μία τηλεόραση

Δύο θερμοσίφωνες και την εγκατάσταση τους

14 κουρτίνες

 

11 σταθερές σήτες  παραθύρων

6 στρωμάτων μονόσπαστα με αδιάβροχα καλύμματα

1 βραστήρα

2 ψαλίδια

8 καρέκλες για την αίθουσα  αναμονής1 πολυθρόνα θηλασμού

1 σκαμπό τροχήλατο

3 παιδικά καρεκλάκια

2 πολυθρόνες

2 καρέκλες γραφείου

Για τις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας

3 καρέκλες γραφείου

Αμέσως μετά την τελετή της παραλαβής  όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην παιδιατρική κλινική που δέχτηκε  το μεγαλύτερο όγκο  της προσφοράς  .

Δόθηκαν  ορχιδέες από το προσωπικό του Νοσοκομείου προς τις τρεις εκπροσώπους της Υ.Α στην Σάμο και  στην συνέχεια προσφέρθηκαν κεράσματα στο γραφείο του Διοικητή.