ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) Περιφερειακό Τμήμα Σάμου,  με αφορμή την 7η Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, θα βρίσκεται στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου την Πέμπτη 11 Απριλίου 6.00μμ-8.00μμ, διοργανώνοντας δράση αφιερωμένη  στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας,  ενισχύοντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας : «My Health – My Right», δηλαδή «Η υγεία μου, δικαίωμά μου».

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος ,  οι εθελοντές Υγείας και η κ. Διευθύντρια Παθολογίας με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη κα. Μαρία-Πελαγία Κουκούλη, θα ενημερώνουν τους πολίτες  σε βασικά ζητήματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, αλλά και της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη σώζει ζωές .

Η δράση θα περιλαμβάνει επίσης:

  • Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης
  • Μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο
  • Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου)
  • Επίδειξη πρώτων βοηθειών και εκπαίδευση σε περίπτωση ξένου σώματος στο λάρυγγα-πνιγμονή
  • Ενημέρωση- εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού

Ο Τομέας Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Σάμου , στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι η ισότιμη πρόσβαση για όλους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η έγκυρη πληροφόρηση, είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση υγιών κοινωνιών.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ. ΣΑΜΟΥ