Νέα δράση ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Σάμου του  Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού  (Ε.Ε.Σ.) , με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Από τις 6 ως τις 8 το βράδυ στην Πλατεία Πυθαγόρα  η δράση ήταν  αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας, ενισχύοντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «My Health – My Right», δηλαδή «Η υγεία μου, δικαίωμά μου».
Η νοσηλεύτρια του τμήματος Αναστασία Μυλωνά πραγματοποίησε επίδειξη πρώτων βοηθειών  και εκπαίδευση σε περίπτωση ξένου σώματος στο λάρυγγα-πνιγμονή καθώς και ενημέρωση σε βασικά ζητήματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, αλλά και της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη σώζει ζωές.
Επίσης πολίτες μπορούσαν να κάνουν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης , μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο και ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου) με τη βοήθεια της Διευθύντριας Παθολογίας με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη Μαρία-Πελαγία Κουκούλη.
Σε άλλο σημείο της Πλατείας γίνονταν ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών  ενώ πολλά μέλη του Παραρτήματος του ΕΕΣ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

“Ο Τομέας Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σάμου, στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι η ισότιμη πρόσβαση για όλους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η έγκυρη πληροφόρηση, είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση υγιών κοινωνιών” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος  Σάμου του ΕΕΣ Μιχάλης Καραβασίλης.