Σχεδόν έναν μήνα αργότερα από την ολοκλήρωση του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ», το οποίο συνέβαλε στην προώθηση του νησιού σε πλήθος ιατρών Ελλήνων αλλά και μη, το Ισραηλινό ταξιδιωτικό γραφείο «DIESENHAUS», το σαμιώτικο τουριστικό πρακτορείο «RHENIATOURS»αλλά και το διεθνούς φήμης πρακτορείο μοντέλων «YULIMODELS», σε συνεργασία με τον όμιλο «ΔΟΡΥΣΣΑ»και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού συνέβαλλαν σε μία ακόμα προσπάθεια προώθησης του τόπου μας διαφορετικής μορφής.

 

Στο νησί μας παρευρέθηκε εικοσαμελής ομάδα διάσημων Ισραηλινών φωτογράφων, σκηνοθετών και εννέα διεθνούς φήμης μοντέλων με σκοπό την προβολή της Σάμου σε μία νέα αγορά για το νησί, το Ισραήλ. Η παραπάνω ενέργεια όμως, είχε ως αντίκτυπο την προβολή της Σάμου, όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και σε όλο τον κόσμο μίας και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενέργεια αυτήν από το Τμήμα Προβολής και Διαφημίσεων του ομίλου μας.

 

Μέλη του τμήματος Προβολής και Διαφημίσεων του ομίλου μας συνόδευαν διαρκώς την ομάδα Ισραηλινών στις περισσότερες δραστηριότητες τους κατά την πενθήμερη διαμονή τους στην Σάμο με στόχο την κινητοποίηση τους για συνεχείς δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με θέμα την Σάμο αλλά και τις επιχειρήσεις του ομίλου «ΔΟΡΥΣΣΑ».

 

Αφορμή για την παραπάνω ενέργεια αποτελεί ένας νέος, παγκόσμιος τρόπος προώθησης προϊόντων, προορισμών κλπ. ο οποίος βασίζεται όχι σε εκθέσεις και τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές διαφημίστηκες καμπάνιες, αλλά στα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ριζική αυτή αλλαγή στον τομέα του «marketing»και της προώθησης πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους.

 

Ως παράδειγμα μπορεί να τεθεί η προβολή που έγινε την περασμένη βδομάδα στο νησί μας μέσω των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι διαφήμισαν τις ομορφιές της Σάμου σε εκατομμύρια ακολούθους τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και «Instagram». Η απήχηση των δημοσιεύσεων το πενθήμερο αυτό (engagement), έφτασε σε σύνολο πολλών εκατομμυρίων ανά τον κόσμο, με πολλούς ακόλουθους να «βομβαρδίζουν» καθημερινά μέλη της ομάδας Ισραηλινών με ερωτήσεις για το πού βρίσκονται ή για το πώς θα μπορούσαν και αυτοί να επισκεφθούν το πανέμορφο αυτό μέρος.

 

Με τα προαναφερθέντα, ο όμιλος «ΔΟΡΥΣΣΑ» θα ήθελε να ενημερώσει αλλά και να κινητοποιήσει τους συμπολίτες του για την σπουδαιότητα του ζητήματος της προώθησης της Σάμου σε νέες αλλά και υπάρχουσες αγορές με τους εναλλακτικούς αυτούς τρόπους έτσι ώστε ο τόπος μας να δει μία υγιή ανάπτυξη, όπως και να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να ανταγωνιστεί άλλους Ελληνικούς προορισμούς.