ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και με το μήνυμα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όλων των πολιτών.

Επίσης, η 7η Απριλίου αποτελεί τη γενέθλια ημερομηνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας, που φέτος συμπληρώνει 75 από την ίδρυσή του.

Με στόχο λοιπόν την προώθηση προτύπων προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας, την ενίσχυση της πρόληψης και την ενθάρρυνση των μικρών και μεγαλύτερων πολιτών ο δήμος προγραμμάτισε τις παρακάτω δράσεις:

6 Απριλίου 2023

17.30 μ.μ.-19.00 μ.μ.

Ενημερωτική Δράση για τους γονείς των παιδιών των Παιδικών Σταθμών Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου με θέμα ΄΄Διατροφή και Ψυχική Υγεία΄΄από τη Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δυτικής Σάμου κ. Άντζελα Αθανασίου.

7 Απριλίου 2023

10:00π.μ -13:00μ.μ Πλατεία Δημαρχείου

Δωρεάν παροχές υγείας προς όλους τους δημότες(μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, πιέσεως, σπιρομετρήσεις,) από την δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».

Διανομή ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ψυχική υγεία από την δομή «Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Σάμου»

Βιωματικές δράσεις και ομιλίες για τα παιδιά στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Δυτικής Σάμου από Επαγγελματίες Υγείας: τον κ. Αλεξίου Θεόδωρο -οδοντίατρο-και την κ. Ασημίνα Μαρίκα -μαία-.

 

Σας περιμένουμε όλους!!!