Η  4ωρη εκπαίδευση των κλιμακίων πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Π.Τ. Σάμου κ. Αναστασία Μυλωνά.

00EES

Η θεματολογία του προγράμματος ήταν θεωρητική  και βιωματική με αντικείμενο  τις βασικές αρχές και γνώσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών,  το φαρμακείο, τσιμπήματα εντόμων αιμορραγίες, εγκαύματα, ηλίαση, θερμοπληξία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της  εκπαίδευσης   εφαρμόστηκαν   όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

00EES2

Η συνεργασία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής  Σάμου καθώς και τους υπεύθυνους των εθελοντικών κλιμακίων ήταν άψογη, με αρωγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που είναι δίπλα τους στο δύσκολο  έργο που επιτελούν στο νησί της Σάμου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί θερμά το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την πολύτιμη προσφορά τους, τονίζοντας την σημαντικότητα της παρουσίας τους σε δύσκολες στιγμές.

Η συνδρομή τους είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο και για ολόκληρη την κοινωνία.

00EES4

00EES5

00EES6