ΠΗΓΗ: 902.gr
Τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές επισήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Πέμπτη 19 Αυγούστου.

Όπως είπε, δεν μπορούμε να μασάμε τα λόγια μας την ώρα που για 9 μέρες καιγόταν η Εύβοια και για 4 μέρες καίγεται η Αττική με άπνοια, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι υποδομές δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι ανύπαρκτες. «Δεν υπάρχει ούτε ένας δασικός δρόμος, ούτε μονοπάτι στο όρος Πατέρα», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι για τη διάνοιξη δασικών δρόμων στην Αττική δόθηκαν μόλις 30 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που το ελληνικό κράτος πληρώνει 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν με τη συμμετοχή της χώρας.

Ακόμα, σημείωσε την ανάγκη να κινητοποιηθεί ο λαός, να οργανωθεί και να απαιτήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και την επόμενη μέρα για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών.

Όσον αφορά στην πανδημία, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί το ίδιο τροπάρι της ατομικής ευθύνης και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει ΣΔΙΤ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, περαιτέρω εμπορευματοποίηση, τη συνταγή δηλαδή που μας έφερε ως εδώ, τη συνταγή που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη.