Δελτίο Τύπου

 

Οι μαθητές, οι καθηγητές και η Διεύθυνση του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον οργανισμό “DESMOS” για τη δωρεά στο σχολείο μας έξι (6) επιτραπέζιων Ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και τη διανομή επτακοσίων (700) υφασμάτινων προστατευτικών μασκών προσώπου.

Η δωρεά αυτή συνιστά μια σημαντική πράξη στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά ταυτόχρονα και αρωγή στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο κατά την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση διάδοσης της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός SARS-Cov-2.

Το σχολείο μας, ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας της Σάμου αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πλην της πανδημίας COVID-19, την κρίση του Μεταναστευτικού αλλά και τις συνέπειες των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020 στο νησί μας. Για το λόγο αυτό η προσφορά λαμβάνει μεγαλύτερη αξία και αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία που διακρίνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος «Δεσμός για τα Σχολεία» σε συνεργασία με τα Public.

Ο «Δεσμός για τα Σχολεία» είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο και υλοποιούμενο από τον Δεσμό με σκοπό να εξασφαλίσει την ενθάρρυνση των παιδιών να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητές τους. Σε αυτό το πλαίσιο το σχολείο μας βρήκε ένα συνοδοιπόρο στο δρόμο για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους μαθητές μας, τα αυριανά μέλη της κοινωνίας μας.

Ευχαριστούμε.