Το λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου  υποδέχτηκε την Κυριακή    26 Μαρτίου, το δοκιμαστικό δρομολόγιο του ταχύπλοου πλοίου της DODEKANISOS SEAWAYS,  που προγραμματίζεται να προσεγγίζει σε προκαθορισμένα δρομολόγια το Λιμάνι του Μαραθοκάμπου.

Παρόντες  ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μ. Κουτουλάκης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ν. Σάμου Καθηγητή κ. Χ. Στεφανάδη και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρη, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Πανουράκης και Άννυ Ανδρεάδη καθώς και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρηματιών Μαραθοκάμπου που απεύθυνε αρχικά στην εταιρεία το αίτημα    και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του Καταμαράν και της παραμονής του στο λιμάνι του Όρμου,  ο πρόεδρος της εταιρείας  Dodekanisos sea ways Χρήστος Σπανός συζήτησε με τους θεσμικούς παράγοντες  τα θέματα που αφορούν στην καθιέρωση του δρομολογίου όπως η λειτουργία του λιμενικού σταθμού, η εξασφάλιση της ασφαλούς πρόσδεσης του πλοίου και μία σειρά άλλων λεπτομερειών που απαιτούνται να διευθετηθούν και από το αρμόδιο υπουργείο  ώστε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για να δρομολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επίλυση του ζητήματος.

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους εξέφρασαν και τα μέλη της ΕΤΕΜ τα οποία αμέσως μετά το δοκιμαστικό δρομολόγιο του καταμαράν δήλωσαν: “Σήμερα λοιπόν είχαμε την χαρά να έχουμε τον κύριο Κουτουλακη κοντά μας ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε.
Ο στόχος μας  υλοποιείται και πιστεύουμε σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του πλοίου.
Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας”.

Αμέσως μετά τον Μαρθόκαμπο ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφτηκε το Λιμάνι του Καρλοβάσου όπου είδε από κοντά  τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο φονικός σεισμός.