Δυναμικά συνεχίζεται η τουριστική κίνηση από τη γείτονα χώρα. Καθημερινά τρία καταμαράν ταχύπλοα συνδέουν το Βαθύ της Σάμου με το Κουσάντασι και το Σεφερί Χισάρ. Μέχρι στιγμής πάνω από 6.500 τούρκοι τουρίστες έχουν φτάσει στο νησί αριθμός διπλάσιος από την περσινή ίδια περίοδο. Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη νέα νομοθεσία για τη βίζα των 7 ημερών που μπορούν να εκδώσουν στις πύλες εισόδου. Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της βραχείας βίζας ύστερα από την σωστή οργάνωση που υπάρχει μεταξύ των τούρκων και των Ελλήνων πρακτόρων υπολογίζεται στα 5 με 6 λεπτά περίπου. Ο ναυτιλιακός πράκτορας Τάσος Νικολαίδης μιλώντας στην ΕΡΤ σχολιάζοντας το ενδιαφέρον μεγάλων τουρκικών μέσων όπως το CNN Turk ,η εφημερίδα Milliyet και chavax, είπε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της κίνησης που είχαν κάνει οι Σαμιώτες τουριστικοί πράκτορες να καλέσουν τούρκους συναδέλφους τους αλλά και δημοσιογράφους για να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σάμου.

« Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών μας είναι ορατό αφού όλα τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ διαφημίζουν και δίνουν πληροφορίες για τη Σάμο και από ότι φαίνεται οι Τούρκοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα». Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί και πάλι από την Μ. Παρασκευή ως την Κυριακή του Πάσχα μετά θα υπάρξει μία μικρή κάμψη και από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο αναμένεται το μεγάλο κύμα τουριστών από την γείτονα χώρα. Ακόμη ο κ. Νικολαίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες οι οποίες γίνονται για την προσέγγιση στην Σάμο ενός τουρκικού κρουααζιεροπλοίου που αναμένεται από τον Ιούνιο και θα συμβάλλει κατά πολύ στην περεταίρω αύξηση της τουριστικής κίνησης. Τέλος να σημειώσουμε ότι πέρυσι είχαμε 82 χιλιάδες και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150 με 160 χιλιάδες.

Εξάλλου η Σάμος έχει προετοιμαστεί να υποδεχτεί και τους επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα αφού το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων έχει ήδη ανοίξει. Τα τσάρτερ έχουν ξεκινήσει να έρχονται από τις αγορές της Ολλανδίας με σκοπό οι τουρίστες να δουν από κοντά τη ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στην Σάμο. Τα εστιατόρια έχουν εντάξει στο μενού τους και τα πασχαλινά πιάτα .

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Χατζηδημητρίου, το μεγάλο κύμα των ελλήνων τουριστών αναμένεται από την Μ. Δευτέρα κάτι που αποδεικνύει ότι και η Σάμος μπαίνει πλέον στον χάρτη των προορισμών για το Πάσχα.

ΠΗΓΗ: ERT NEWS