Ευρεία σύσκεψη στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε σήμερα όπου παρέστησαν όλοι οι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μετά από πρόσκληση του υπ. Υγείας συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το πώς θα χειριστούν κρίσιμα ζητήματα των νοσοκομείων τους.

Σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr οι συστάσεις ήταν να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών ώστε να μην ταλαιπωρούνται σε ατελείωτες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών.

00Kikilias01

Εξάλλου ο υπ. Υγείας έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη πως “οι νέοι διοικητές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα απόδοσης που έχουμε ορίσει και στην περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα απολύονται αυτοδίκαια, χωρίς αποζημίωση”. Διαβάστε ΕΔΩ τι υπέγραψαν οι Διοικητές Νοσοκομείων: “Διοικητές Νοσοκομείων: Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψαν! Όλες οι υποχρεώσεις”

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπ. Υγείας επανέλαβε στη διάρκεια ομιλίας του ότι στις άμεσες προτεραιότητες τους θα πρέπει να είναι η καλύτερη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων με το ΕΚΑΒ, η εξάλειψη των ράντζων, αλλά και η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα Τμήματα Επειγόντων σε κάθε εφημερία.

00Kikilias03

Από την άλλη το συμφωνητικό που υπέγραψαν περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια οι υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο σύστημα υγείας αλλά και οι δυνατότητες αλλαγών τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και του προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη θητεία τους, οι Διοικητές των νοσοκομείων οφείλουν να υποβάλλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών μετά το τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου το σύνολο των δεδομένων που αφορούν τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον Διοικητή της ΥΠΕ μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υγείας προς απόδειξη της επίτευξης της ορισθείσας στοχοθεσίας.