ΘΕΜΑ : Παροχή ασφαλούς χώρου προσωρινής φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών από τη ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου

Αξιότιμοι κύριοι/-ες,
Στις μέρες μας παρατηρείται όλο και συχνότερα το φαινόμενο ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο πιθανόν οφείλεται τόσο στα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο παραμονής στην κατοικία μας όσο και στην αυξανόμενη πίεση βιοπορισμού τα τελευταία χρόνια.

Αναλογιζόμενοι τις ιδιάζουσες αυτές συνθήκες που διαμορφώνονται στη κοινωνία μας, η ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου προτίθεται να εξασφαλίσει έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας για γυναίκες και τα ανήλικα τέκνα τους που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.

Η πρώτη μας σκέψη είναι η ανάληψη από την ΔΗΜ.ΤΟ του κόστους διαμονής σε κεντρικό ξενοδοχείο σε ενδεχόμενη απομάκρυνση της γυναίκα-θύμα και των ανήλικων τέκνων από την οικία και συνακόλουθα από την κακοποιητική σχέση αλλά και του κόστους επικοινωνίας και ενημέρωσης της εν λόγω δράσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με την παρούσα επιστολή, πέραν της ενημέρωσής σας, ζητάμε την συνδρομή σας και την καθοδήγησή σας σε νομικά και άλλα θέματα που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη και να ακολουθήσουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο αυτό, το οποίο θωρούμε απαραίτητο και υψίστης σημασίας να υπάρχει σε κάθε Δήμο.

Για την ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου,
Ο Πρόεδρος
Βακεντής Εμμανουήλ