Νέες οδηγίες  για τα κρούσματα και τις στενές επαφές τους θα δημοσιευθούν σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ανέφερε ο κ. Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, στην ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με το τόνο» στο 2000FM τονίζοντας ότι οι πέντε μέρες απομόνωσης για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν αρκεί. «Σήμερα θα υπάρξουν νέες οδηγίες διευκρινιστικές που θα αναρτηθούν στη σελίδα του ΕΟΔΥ. Οι 5 μέρες δεν θεωρούνται δεδομένες για όλους. Αν υπάρχουν συμπτώματα ο ενήλικας και το παιδί δεν επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους. Οι συστάσεις είναι ενιαίες για όλους. Επίσης, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία θα γίνεται με αρνητικό rapid test».

Επίσης, επισήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν πιστά τα μέτρα για να υπάρξει χαλάρωση τις επόμενες ημέρες. «Δεν πρέπει να παρερμηνευτεί  ο κίνδυνος. Η ισορροπία είναι πολύ εύθραυστη. Είναι  πιθανό να γίνει μια μικρή χαλάρωση. Αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε έξαρση της Όμικρον ξανά.»

Τέλος, ο καθηγητής υπενθύμισε τη σημαντικότητα του εμβολίου παρακινώντας τους ανθρώπους άνω των 60 ετών και άφησε ελπίδες για ένα καλύτερο καλοκαίρι. «Αν ανοσοποιηθούμε με το εμβόλιο ειδικά οι άνω των 60 θα έχουμε ένα ήπιο καλοκαίρι και ένα χαλαρό χειμώνα.»