Αυλαία πέφτει για τη φετινή τουριστική σεζόν του νησιού μας στις 28 Οκτωβρίου με το τελευταίο charter με Ολλανδούς σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου, κ. Δημήτρη Κασμιρλή, που μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στια 10 με τόνο» στους 99,8 fm.

Ο κ. Κασμιρλής αναφέρθηκε με νούμερα στην αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε φέτος τονίζοντας την έντονη παρουσία Ελλήνων επισκεπτών. «Μια εκτίμηση μου είναι ότι από 15 Ιουλίου και μετά μέχρι και σήμερα έχουμε πλησιάσει σε νούμερα του 2019. Στους μήνες αυτούς, πιστεύω, είναι 80%. Από τις 15-20 Ιουλίου και μετά είδαμε πολλούς Έλληνες. Στις πτήσεις charter δεν πέσαμε έξω. Εμφανίστηκε όμως κόσμος από το πουθενά. Ήταν έκτακτο. Ο Έλληνας φαίνεται. Κυκλοφορεί».

Επίσης, επισήμανε έναν αριθμό τουριστών που επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα του νησιού δηλώνοντας ότι το Βαθύ έχει τις προοπτικές να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό με την προϋπόθεση την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού. «Η πόλη της Σάμου δεν είναι πια τουριστικός προορισμός. Γενικά είδαμε τουρίστες».

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την γείτονα χώρα, ο τουριστικός πράκτορας είπε ότι «Θα ανοίξει η Τουρκία του χρόνου αλλά με όρους».

Τέλος, ο κ. Κασμιρλής ανέφερε τα πλάνα των τοπικών επιχειρηματιών του τουρισμού για την τουριστική σεζόν του 2022 εκφράζοντας τις ελπίδες τους για μια καλή χρονιά. «Οι προοπτικές του 2022 είναι θετικές. Είναι να φτάσουμε το 2019. Το προγραμματίζουμε σαν να είναι μια απλή χρονιά».