Με την τελευταία πτήση charter να αναχωρεί από το νησί στις 28 Οκτωβρίου κλείνει η φετινή τουριστική σεζόν γύρω στο 60-70% σε σύγκριση με το 2019 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Δημήτρη Κασμιρλή, Γενικού Γραμματέα Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου. «Έχουμε καλύτερη εικόνα. Μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση. Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Έχουμε μια μείωση πάνω από το 30% από το 2019. Η σεζόν θα κλείσει στο -50% από το 2019. Είμαστε στα μέσα του ’19».

Ανέφερε, επίσης, ότι βρισκόμαστε κοντά στις προβλέψεις για το 2022 στο να φτάσουμε τον αριθμό επισκεπτών του 2019 τονίζοντας ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες του τουρισμού στο νησί ήταν ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση. «Κάπου εκεί είμαστε. Υπολογίζω ότι θα φτάσουμε τους 60.000 τουρίστες. Είμαστε μεν ευχαριστημένοι αλλά δεν παύει να είμαστε πολύ πίσω από το 2019».

Τέλος, μίλησε για τη χαμηλή θέση της Σάμου στη λίστα των τουριστών με τα μέρη που επιθυμούν να επισκεφτούν. «Η Σάμος δεν είναι προτεραιότητα. Τα μεγαλύτερα νησιά πάνε μαζί. Ο κοινωνικός τουρισμός έσωσε ακόμα μία φορά την κατάσταση του εσωτερικού τουρισμού. Το να κτίσουμε brand name θέλει χρόνο».