Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο κ. Δημήτρης Έλληνας, τουριστικός πράκτορας, μίλησε για το τουριστικό κομμάτι της Σάμου στην πρωινή εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm .

Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι μεγάλα τουριστικά γραφεία συνάπτουν με αεροπορικές εταιρίες και καταλύματα συμβόλαια τα οποία, ωστόσο, μπορούν να καταργηθούν οποιαδήποτε στιγμή. «Συμβόλαια γίνονται αλλά μπορούν να ακυρωθούν ανά πάσα στιγμή. Έχουν οι εταιρίες το ελεύθερο να ακυρώσουν τις πτήσεις, τις κρατήσεις με μια απλή δικαιολογία. Πανδημία, σεισμός, μετανάστες.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Βιολέτας Τριπόδη, για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, ο κ. Έλληνας πρόβλεψε «ότι θα συντηρηθούν με το ζόρι όλες οι επιχειρήσεις. Τώρα 3 μήνες τι μπορείς να σώσεις;».

Επίσης, εξέφρασε το παράπονο του για την άσχημη εικόνα που σχηματίζεται για ολόκληρο το νησί λόγω του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων/ μεταναστών που βρισκόταν στην πρωτεύουσα του επισημαίνοντας τον περιορισμένο αριθμό κλινών του της Σάμου. «Για την πόλη της Σάμου δεν γίνονται συμβόλαια. Όταν ακούς Σάμος που είναι και η πρωτεύουσα αντανακλά σε όλο το νησί. Εμείς σταθερά με τάση μείωσης έχουμε 23.000 κρεβάτια στη Σάμο. Δεν έχουμε την πρώτη ύλη. Ξενοδοχεία. Ένα πρέπον ξενοδοχείο. Πρέπει κανείς να παλέψει και τη δυναμικότητα των άλλων προορισμών.

Ο τουριστικός πράκτορας, ακόμα, τόνισε τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βαθύ τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε τις ακυρώσεις αφίξεων  Ιταλών τουριστών εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος. «Όλα αυτά είναι μια συνέχεια . Προηγουμένως είχαμε το βιολογικό. Μετά είχαμε το μεταναστευτικό. Η Ιταλία ακύρωσε φέτος και πέρσι όλες τις πτήσεις. Μάλλον γι’ αυτό τον λόγο, για το μεταναστευτικό γιατί έχουν εικόνα».

Τέλος, ο κ. Έλληνας επισήμανε την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και την οργάνωση της μοναδικής παραλίας, της Γάγγου, στην πόλη της Σάμου. «Ο βιολογικός πρέπει να εξετασθεί. Το έργο να πάρει την πορεία του, να ξεκινήσει και να τελειώνει η ιστορία του. Να φτιαχτεί η μοναδική πλαζ. Την άλλη εβδομάδα θα κατεδαφιστεί το κτίριο στη Γάγγου. Τα δυο ξενοδοχεία εκεί πρέπει να κυνηγήσουν την γαλάζια σημαία».