Στο πλαίσιο του εορτασμού  της 105ης Επετείου της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν διήμερες εκδηλώσεις.

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνουν τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Σάμου (πρώην κτίριο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης), ενώ στις 16.00 το απόγευμα θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου «Θεμιστοκλή Σοφούλη», με αφετηρία την οικία του Θεμιστοκλή Σοφούλη στο Άνω Βαθύ. Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου από το Δήμο Σάμου & τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Σάμου.

Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, στις 10.30, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου και στο τέλος θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και στις 11.40 θα ξεκινήσει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις 12:30 χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς επί της παραλιακής λεωφόρου ενώ αμέσως μετά θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.