ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Παντελής Βρουλής πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Σάμο. Κατά την παραμονή του εξέτασε θέματα αρμοδιότητας του που σχετίζονται με το νησί μας, είχε συνάντηση με τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Κάρλα και Φιλιππή ενώ μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη επισκέφθηκαν και είχαν ενημέρωση σε ζητήματα  Δημόσιας Υγείας με τις διοικήσεις του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος», του Νοσοκομείου Σάμου, και του ΚΥΤ Σάμου.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας στις 10/10/2019 ο κ. Βρουλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη και τον Αντιδήμαρχο Σάμου κ. Διονυσίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σάμου ΄΄ΦΑΡΟΣ΄΄ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόληψη των αυτοκτονιών είναι θέμα που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το 2019. Είναι γεγονός ότι οι αυτοκτονίες είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας. Ένας στους πέντε νέους σκέπτονται να κάνουν κακό στον εαυτό τους.  Εκτός από την κατάθλιψη, την βία, την κακοποίηση και τον αλκοολισμό, συχνά έχουμε και αυτοκτονίες σε κρίση πανικού.  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ. Επειδή πολλοί είναι οι άνθρωποι και ειδικά οι νέοι μας, που καταλήγουν, λόγω και της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η πατρίδα μας»

 

                                                                     Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

 

                                                                               ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ