Τις  εκλογές ανέφερε ως την μόνη διέξοδο από την κρίση,  ο  τομεάρχης Υγείας  της Ν.Δ και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού Σάμου – βουλευτής Επικρατείας,  Βασίλης Οικονόμου , μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Σάμου όπου και βρέθηκε ως επικεφαλής κλιμακίου  το οποίο επισκέφτηκε για δύο ημέρες το νησί. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη ενώ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη  που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα φέρνοντας  επενδύσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

«Εδώ και τώρα εκλογές να φύγουν αυτοί οι επικίνδυνοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά στα θέματα υγείας είπε ότι αυτό που χρειάζεται είναι σωστός καταμερισμός των δαπανών καθώς το κονδύλι για την υγεία των 10 δις ετησίως δεν είναι μικρό αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση.

Ο κ. Οικονόμου με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε  την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το Επιμελητήριο, τον Μητροπολίτη Σάμου . Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας   αναμένεται να επισκεφτεί ξανά το νησί στις αρχές Ιουλίου.