ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού στο  https://testing.gov.gr/#/ ,όπου συμπληρώνοντας τη φόρμα ο πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστ.

Στη συνέχεια, τυχαία και με βάση τη διαθεσιμότητα γίνεται η επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό. Εφόσον κάποιος δημότης κληρωθεί θα λάβει ένα μοναδικό κωδικό με SMS το οποίο θα πρέπει να επιδείξει στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης.

Στόχος της εν λόγω δράσης είναι ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά να αυξηθεί σημαντικά και να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών μέσω της τυχαίας επιλογής 12,000 πολιτών καθημερινά.

Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας θα υπάρξει εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας» ο οποίος προκύπτει από τα τεστ κορωνοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτό το εγχείρημα είναι πολύτιμη ώστε να βοηθήσουμε τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και να σχεδιάσουν αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της μετάδοσης.

Κέντρα εξέτασης έχουν οριστεί για όλη τη χώρα από το αρμόδιο Υπουργείο και για το Δήμο μας είναι το Στρατόπεδο «ΤΧΗ (ΠΖ) ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΙΜΙΛΙΟΥ», 79 ΤΥΕΘ στο Μαλαγάρι Σάμου.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου