1.   Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, γίνεται γνωστό ότι στα πλαίσια της διατήρησης και ελέγχου της Επιχειρησιακής Ετοιμότητας της Υπηρεσίας μας, καθώς και της αξιολόγησης του επιπέδου συνεργασίας με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και από Ω:/20:00’, θα διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας πλήρους ανάπτυξης με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024».

2.   Αντικέιμενο της άσκησης είναι η αντιμετώπιση συνεπειών οι οποίες θα εκδηλωθούν στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Καρλόβασι του Δήμου Δυτικής Σάμου, εξαιτίας ισχυρής σεισμικής δόνησης πλησίον της Νήσου, ενώ η επέμβαση θα υλοποιηθεί με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης καθώς και καταστολής πυρκαγιάς σε τακτικό επίπεδο.

3.   Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την ολική κατάρευση εξώστη, την μερική κατάρευση του υπόλοιπου κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο της φοιτιτικής εστίας, ενώ θα απαιτηθεί η διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από το κτίριο.

4.   Κατόπιν των ανωτέρω, θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση των πολιτών και να απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς, ώστε να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση η οποία πιθανώς τοποθετηθεί στο οδικό δίκτυο για την διευκόλυνση τους.

5.   Τέλος, εφιστάται η προσοχή σε όσους καλύψουν δημοσιογραφικά την εν λόγω δράση, για την συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) καθώς και το λοιπό νομοθετικό πλαίσιο, δεδομένου ότι αυτή θα διενεργηθεί εντός των χώρων του Πανπιστημιακού Ιδρύματος.

 

Ο Διοικητής
Γεώργιος Π. Μιαούλης
Αντιπύραρχος