Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα  της Σαμιακής Τηλεόρασης  δεν υπήρξε κάποια επίθεση το μεσημέρι της Παρασκευής κατά της διοικήτρια του ΚΥΤ από Αλγερινό  όπως   μας ενημέρωσε  και η Περ. Αστυνομική Δ/νση Β. Αιγαίου.

Το μόνο περιστατικό που υπήρξε ήταν η διαμαρτυρία έξω από το γραφείο της κ. Νιούτσικου  από έναν 38χρονο Πακιστανό  ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τους αστυνομικούς καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Άμεσα ο αλλοδαπός συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ και κρατείται.

Να σημειώσουμε  ωστόσο ότι τα περιστατικά βίας  στο Κέντρο κυρίως μεταξύ των μεταναστών ακόμη και για μία θέση σε σκηνή η ένα στρώμα είναι καθημερινά αλλά και προς αστυνομικούς όταν χρειάζεται να παρέμβουν για  να τους χωρίσουν από κάποιο καβγά.

Η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική στο Κέντρο αφού ήδη βρίσκονται 4.250 περίπου μετανάστες ενώ η χωριτικότητά του είναι για 700 μόλις άτομα. Έξω από το Κέντρο και περιμετρικά αυτού βρίσκονται δεκάδες σκηνές προκειμένου να στεγαστούν οι υπεράριθμοι που δεν χωρούν εντός της δομής (είτε σε σκηνές, είτε σε κοντέινερ). Τεράστια είναι και τα προβλήματα όσον αφορά την υγιεινή αυτών των ανθρώπων αλλά και τις συνθήκες υγιεινής των δεκάδων  εργαζομένων .

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  το  υπεύθυνο τμήμα   για τη δημόσια υγεία έχει επισκεφτεί το ΚΥΤ και έχει  έτοιμο το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί αρμοδίως για τις τραγικές  συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Το αίτημα για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ γίνεται ολοένα και πιο  μαζικό ενώ αναμένεται η υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής  για  αποχώρηση τουλάχιστον 8800 χιλιάδων μεταναστών ως τα τέλη του Δεκέμβρη από τα νησιά του Αιγαίου.