Μια ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Σάμου με την οποία ενημερώνει τους δημότες για τη λειτουργία του γραφείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου ο οποίος σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο f/b  έκανε λόγο για  διχαστικές  κινήσεις από την πλευρά του κ. Λυμπέρη  εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός .
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Σάμου  αναφέρει:
Ανακοίνωση- Ενημέρωση
Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι έχει συσταθεί γραφείο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) το οποίο θα στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου και θα λειτουργεί καθημερινά από την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι υπάλληλοι του γραφείου θα εξυπηρετούν τους πολίτες και τα τεχνικά γραφεία για θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και την επιδότηση ενοικίου.
Οι ώρες λειτουργίας : 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Από το Δήμο Δυτικής Σάμου
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ç Δ.Α.Ε.Φ.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟ ΜΕ. ΔΙ."
Η προσωπική ανάρτηση του κ. Στάντζου έχει ως εξής:
“Η συνημμένη ανακοίνωση του δήμου δυτικής Σάμου δεν αντιστοιχίζεται σε κανένα επίσημο κρατικό έγγραφο ούτε σε άλλου είδους διαβεβαίωση. Γραφείο της ΓΔΑΕΦΚ λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου( εως ότου μας ζητηθεί η μεταφορά του στα γραφεία που έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας).Οι υπάλληλοι κρατικής υπηρεσίας δεν αναπληρώνονται από δημοτικούς μόνιμους ή συμβασιούχους υπαλλήλους. Μακάρι να μπορέσουν στο μέλλον να λειτουργήσουν δύο αυτοτελή γραφεία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης. Επίσημες ανακοινώσεις για το σχετικό θέμα οφείλει και κάνει μόνο το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι άλλο η αγωνία για το τόπο, είναι άλλο η αγωνία για τη ταχύτερη επούλωση των πληγών μας και άλλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τη δημιουργία τετελεσμένων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί οργάνωση, τήρηση των κανόνων της Πολιτείας και ομοθυμία που για να μη διαταραχθει – εως τώρα- πουθενα δεν έχω κοινοποιήσει ότι η διοίκηση του άλλου δήμου του νησιού μας λίγα 24ωρα μετά το φονικό σεισμό έβρισκε χρόνο να στέλνει προσφυγές εναντίον του δήμου μας προκειμένου να μην πληρώσει οφειλές της. Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργεί με τέτοια πρότυπα. Αύτα όλα βέβαια δεν αφορούν τους συντοπίτες μας της δυτικής Σάμου την οποία και αισθάνθηκα την ανάγκη -όπως και έπραξα- να επισκεφθώ άμεσα μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, δώσαμε και δίνουμε την όποια συνδρομή μας ζητηθεί.
Αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας προκειμένου να μην ταλαιπωρείται άδικα ο απλός πολίτης και για να μην δικαιώνονται πάντα οι κινήσεις διχασμού του νησιού μας. ΛΥΠΑΜΑΙ”.