ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων είχε πρόσφατα ενημερώσει, με σχετικό δελτίο τύπου, για την τεράστια αργοπορία  στην αποκατάσταση των χρόνιων κτιριακών προβλημάτων, που είτε προϋπήρχαν, είτε επιδεινώθηκαν με το σεισμό. Παρότι ο Σύλλογος έκανε κινήσεις προς τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους για το ζήτημα αυτό, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει στάσιμη. Δεδομένων αυτών των εξελίξεων αποφασίζουμε τα εξής:

1.      Καλούμε σε έκτακτη ΓΣ γονέων στην Πορφυριάδα την Τετάρτη 10-04-2024 ώρα 18:00, με σκοπό να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε απόφαση για κλείσιμο του σχολείου. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη. Όλοι οι γονείς έχουμε καθημερινά πολλές δραστηριότητες και δουλειές, αλλά το θέμα της αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες βρίσκονται τα παιδιά μας για πολλές ώρες της ημέρας, είναι ύψιστης σημασίας. Το γεγονός ότι οι ενέργειες του Συλλόγου δεν είχαν ανταπόκριση από τους ιθύνοντες και το ότι η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του κτιρίου βρίσκονται εδώ και χρόνια στο περιθώριο, πρέπει να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον όλων.

2.      Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης, με την ταυτόχρονη ενημέρωση όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν σε αυτό.

3.      Προχωράμε σε συνάντηση με τον Σύλλογο δασκάλων του σχολείου και τη συμμετοχή και του σωματείου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.