Σε όλη την Ελλάδα άτομα του υγειονομικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους από σήμερα, Δευτέρα 1/09/2021, λόγω της άρνησης τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πρωινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και Ικαρίας. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν τις διοικητικές υπηρεσίες των μονάδων με σκοπό τη μη παραλαβή από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Νίκο Στεφανή, των εγγράφων αναστολής εργασίας για υπογραφή. «Οι διοικητικές υπηρεσίες είναι υπό κατάληψη από εμβολιασμένο και μη εμβολιασμένο προσωπικό. Είναι μια κινητοποίηση που προκαλεί προβλήματα. Μέχρι την τελευταία στιγμή κάνουμε προσπάθειες να πείσουμε το προσωπικό του Νοσοκομείου Ικαρίας να εμβολιαστούν Εδώ μου ζήτησαν να παραιτηθώ. Εμείς εκτελούμε.» ανέφερε ο κ. Στεφανής στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm.

Το ποσοστό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, που αρνούνται να εμβολιαστούν, ανέρχεται, περίπου, στο 10%. Τα κενά, όμως, που θα προκύψουν μετά τις αναστολές είναι δύσκολα να καλυφθούν στο νησί της Ικαρίας εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού υγειονομικών. «Αριθμητικά, είναι πιο μικρός ο αριθμός. Εδώ (Ικαρία) όμως έχει λιγότερο προσωπικό. Στο Νοσοκομείο Ικαρίας εργάζονται 110 άτομα. Τα προβλήματα στη Σάμο θα αντιμετωπιστούν. Στην Ικαρία δύσκολα. Υπολογίζω, περίπου, στο 10%. Στη Σάμο είναι λιγότεροι. Κάτω των 25. Όμως, δεν ξέρω ακόμα γιατί δεν έχω δει ποιοι έχουν καταθέσει πιστοποιητικά εμβολιασμού» τόνισε ο κ. Στεφανής.

Επίσης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Σάμου και Ικαρίας επισήμανε ότι «τα κρούσματα στην Ικαρία είναι πολλά» με κανένα περιστατικό covid-19 να νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα.