ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής να μην ενημερώνει, θεσμικά, το τοπικό συμβούλιο του χωριού για θέματα που αφορούν τους Μυτιληνιούς επαναλαμβάνεται και αγγίζει τα όρια της απαξίωσης των αιρετών της κοινότητας οι οποίοι, πολλά από αυτά, τα μαθαίνουν τυχαία, ή από το face book!!, ή μετά από επίμονα, επαναλαμβανόμενα τηλέφωνα του εκλεγμένου της Λαϊκής συσπείρωσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τελευταίο παράδειγμα, μη ενημέρωσης, το πρόβλημα στατικότητας του δημοτικού σχολείου για το οποίο ο πρόεδρος και μέλη του τοπικού συμβούλιου πληροφορήθηκαν…. τυχαία 20 μέρες μετά !!

Τουλάχιστον, ενημερώθηκαν έγκαιρα ώστε να βρεθούν στην ενημέρωση που έγινε στους γονείς και εκπαιδευτικούς από επιστήμονα- μελετητή των ζημιών των σχολικών κτιρίων για την μη άμεση επικινδυνότητά τους. Θετικό είναι  ότι  ομαλοποιείται, σχετικά, η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών του χωριού το πρωί,  και της Χώρας το απόγευμα.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συχνή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων με επιπλέον καθαρίστρια  καθώς και η εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών της Χώρας με λεωφορείο.  Nα ξεκινήσουν από τώρα οι ενέργειες της χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση του κτιρίου του σχολείου

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: Μετά τις κακοτεχνίες του έργου αντικατάστασης του  δικτύου ύδρευσης από τον εργολάβο,  τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης που ακολούθησαν (πολλές χωρίς ενημέρωση)  και τα παράπονα των χωριανών, ζητήθηκε ο έλεγχος για την ποιότητα του νερού  να είναι συχνός.  Στις 5 Ιανουαρίου του 21 δόθηκαν τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε τον Νοέμβριο του 2020, με τον προηγούμενο έλεγχο να έχει γίνει τον Μάϊο του 2020 (όπως είπαν τηλεφωνικά) χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις γι αυτό. Η επιλεκτική ενημέρωση δεν αναιρεί το συνολικό πρόβλημα.  Επί πλέον, ρωτάμε.

Έγινε έλεγχος του νερού για τα βαρέα μέταλλα;

Που βρίσκεται, επιτέλους, η συνέχιση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης; Πότε θα ολοκληρωθεί;  Πότε θα επισκευαστούν οι κακοτεχνίες;

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ: Κενό γράμμα αποδείχθηκε  η υπόσχεση του πρωθυπουργού για την αλλαγή του νόμου προκειμένου να επιταχύνεται  η κατεδάφιση τους.  Τελικά η συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο για τον άδικο χαμό των παιδιών δεν ήταν παρά μία ακόμα προπαγανδιστική πόζα μπροστά στα κανάλια; Ντροπή !

Με  συμπάθεια, φιλοφρονήσεις, ντεμενάδες και φωτογραφίες δεν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες, ούτε λύνονται προβλήματα. Άλλωστε κι όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αγώνες και πιέσεις από τον λαό γίνονται.

Απαιτείται από τώρα διεκδίκηση και γενναία χρηματοδότηση από τον Δήμο για την εκπαίδευση των μαθητών με ασφάλεια και από τον σεισμό και από τον covid.

Για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων.

Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.