Την  αγανάκτησή της εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η ΝΟΔΕ Σάμου για την «πρωτοφανή» απόφαση της Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Όλγας Ιορδανίδου, να μετακινήσει τον ιατρικό γιατρό που εξυπηρετούσε το Π.Ι. Άνω Βαθέος και το εξεταστήριο του Παλαιοκάστρου .

«Η παραίτηση της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής έρχεται, δυστυχώς, με τον πιο δραματικό τρόπο, να επιβεβαιώσει την λανθασμένη επιλογή της Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο βεβαρυμμένη για το Νοσοκομείο μας»αναφέρουν τα μέλη της ΝΟΔΕ.

Στην ανακοίνωση τους επίσης αναφέρουν «Σε ό,τι αφορά τον εν λόγω γιατρό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, πέραν του Π.Ι. Άνω Βαθέος και του εξεταστηρίου του Παλαιοκάστρου, εξυπηρετούσε επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες και στο Νοσοκομείο Σάμου, συμμετέχοντας στις εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής, στην οποία, σημειωτέον, είχε μετακινηθεί από την Υποδιοικήτρια της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας στις 16/5/2016. Με την μετακίνησή του στο Κ.Υ. Ευδήλου, όχι μόνο αφήνει χωρίς γιατρό το Άνω Βαθύ και το Παλαιόκαστρο, αλλά αποδυναμώνει μια εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας κλινική η οποία ήδη αντιμετωπίζει πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα.

Μετά την παραίτηση της Διευθύντριας, με έναν επικουρικό και έναν ειδικευόμενο γιατρό είναι σαφές ότι είναι αδύνατον πλέον να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική, η οποία εφημερεύει όλο το 24ωρο καλύπτοντας τις ανάγκες όχι μόνο της Σάμου αλλά και της Ικαρίας και των Φούρνων και πολλές φορές και άλλων νησιών; Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη να είναι στελεχωμένο το Κ.Υ. Ευδήλου όπως και κάθε μονάδα υγείας στον Νομό μας. Αυτό όμως δεν επιτυγχάνεται με την έτι περαιτέρω αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας αλλά με την μετακίνηση ιατρού από την Αθήνα ή νοσοκομεία που έχουν περισσότερο προσωπικό. Δεν προσπαθείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα, δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο και μάλιστα σε ένα ακριτικό νησί.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του γιατρού επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μας ότι η  Υγεία και η προάσπιση αυτής είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, πολύ δε περισσότερο των κατοίκων των νησιών μας»καταλήγει η ανακοίνωση.