ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Οι εκπρόσωποι των ΔΣ των Γυναικείων Συλλόγων Σάμου μελών της ΟΓΕ  καθώς και του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Μυτιληνιών, του Δήμου Ανατολικής Σάμου,  απευθυνόμαστε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στον πρόεδρο και στο περιφερειακό συμβούλιο, στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου,  στον δήμαρχο, στον πρόεδρο και στο συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Εκφράζουμε την μεγάλη ανησυχία,

των κατοίκων των Μυτιληνιών καθώς και όλων όσoι χρησιμοποιούν τον επαρχιακό δρόμο Μυτιληνιών – Βαθύ, μέσω Ζερβού, για την επικινδυνότητα του δρόμου που έχει επιδεινωθεί από την μεταφορά μπαζών και υλικών για την  κατασκευή της  απάνθρωπης φυλακής του ΚΥΤ για τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Αναλαμβάνουν  τεράστιες ευθύνες,

η Περιφερειακή αρχή όσο και η δημοτική γιατί γνωρίζουν  ότι ο δρόμος είναι γεμάτος με τεράστιες λακκούβες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε  σοβαρό δυστύχημα. 

Θεωρούμε απαράδεκτο,

να διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ  για κέντρα – φυλακές ξεριζωμένων ανθρώπων και να μην δίνεται «δεκάρα» για την οδική  ασφάλεια όλων όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον επαρχιακό δρόμο και την καταστροφή των αυτοκινήτων τους.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που μας κοινοποιήθηκε, εγκρίνει απλώς την υποβολή πρότασης και δεν δεσμεύεται για την εκτέλεση του έργου, αν δεν βρεθεί η αιτούμενη χρηματοδότηση.

Επομένως ζητάμε

την άμεση ανακατασκευή του οδοστρώματος, χωρίς καθυστερήσεις  και υπεκφυγές, πριν το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αναμονής μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουμε καθημερινά, για να  πάμε στις δουλειές μας και τα παιδιά μας στα σχολεία.