Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου (www.islandofsamos.gr), διοργανώνει διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας ανοικτό σε όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής. Το Εργαστήρι θα έχει ως θέμα την «Ελευθερία», καθώς πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία της Σάμου (1824 -2024).

Το Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τον συμπυκνωμένο αφηγηματικό κόσμο της λογοτεχνίας. Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος ή άλλες προϋποθέσεις συμμετοχής και το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όχι μόνο κάτοικοι της Σάμου, αλλά και οποιοσδήποτε επιθυμεί από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο κ. Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός. (www.opensesame.gr/giannis.farsaris)

Στο Εργαστήρι θα επιχειρηθεί μια περιήγηση γνωριμίας με τον κόσμο της υπερ-μικρής αφηγηματικής φόρμας (micro-fiction). Η προσέγγιση θα είναι θεωρητική, αλλά και πρακτική και θα περιλαμβάνει:

  • Ανάγνωση και ανάλυση δεκάδων ιστοριών μικρομυθοπλασίας.
  • Μελέτη σχετικού εκπαιδευτικού υλικού που θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά.
  • Απόπειρα συγγραφής μικροδιηγημάτων, μέσα από ασκήσεις γραφής.
  • Με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου, θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο με επιλογή από τις ιστορίες μικρομυθοπλασίας που θα συγγράψουν οι συμμετέχοντες και θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Η διάρκεια του Εργαστηρίου θα είναι 3 δίωρες online συναντήσεις, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

  • Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
  • Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
  • Σάββατο 27 Απριλίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.

(Το μαγνητοσκοπημένο video της κάθε συνάντησης θα αποστέλλεται κάθε φορά σε όσους δεν μπόρεσαν να την παρακολούθησαν ζωντανά)

Δηλώσεις συμμετοχής στο Εργαστήρι θα γίνονται αποκλειστικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/microfiction-samos

Αφού υποβληθεί επιτυχώς η δήλωση συμμετοχής, θα αποσταλεί αυτόματα στο e-mail ένας διαδικτυακός σύνδεσμος από την πλατφόρμα Zoom για την ζωντανή παρακολούθηση του Εργαστηρίου. (Ο σύνδεσμος συμμετοχής Zoom που θα λάβετε, θα είναι ο ίδιος και για τις 3 συναντήσεις του Εργαστηρίου)