ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας ανοικτό σε όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Το Εργαστήρι θα έχει ως θέμα: «Γράφοντας για την Ελευθερία», καθώς πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία της Σάμου (1824 -2024).

Εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Πληροφορικής.

Το Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει τον συμπυκνωμένο αφηγηματικό κόσμο της λογοτεχνίας. Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος ή άλλες προϋποθέσεις συμμετοχής και το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όχι μόνο κάτοικοι της Σάμου, αλλά και οποιοσδήποτε επιθυμεί από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου, θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο με επιλογή από τις ιστορίες μικρομυθοπλασίας που θα συγγράψουν οι συμμετέχοντες και θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Η διάρκεια του Εργαστηρίου θα είναι 3 δίωρες online συναντήσεις, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

  • Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
  • Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.
  • Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 10:00 – 12:00 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Εργαστήρι θα γίνονται αποκλειστικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/microfiction-samos

Αφού υποβληθεί επιτυχώς η δήλωση συμμετοχής, θα αποσταλεί αυτόματα στο e-mail σας ένας διαδικτυακός σύνδεσμος από την πλατφόρμα Zoom για την ζωντανή παρακολούθηση του Εργαστηρίου.(Ο σύνδεσμος συμμετοχής Zoom που θα λάβετε, θα είναι ο ίδιος και για τις 3 συναντήσεις του Εργαστηρίου)

Λίγα λόγια για τον Εισηγητή:

Ο Γιάννης Φαρσάρης ασχολείται ενεργά με τα Ψηφιακά Κοινά και τη δημιουργική ελευθερία του Διαδικτύου. Γεννήθηκε το 1973 στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και θεατρική γραφή στο Εργαστήρι Πυροδότησης του Θεάτρου Πορεία. Ζει στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάζεται ως καθηγητής Πληροφορικής. Έχει δημιουργήσει την Ανοικτή Βιβλιοθήκη και συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού Fractal. Το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο: «ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ – Τριάντα τρόποι για να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έσοπτρον