Για το προσεχές διάστημα ο «Φάρος» προσκαλεί τους γονείς των 3 νησιών μας σε νέους Κύκλους  Διαδικτυακών Συναντήσεων για:

1. Γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας – «Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην οικογένεια». Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

2. Γονείς Εφήβων – “Η οικογένεια σε ρυθμούς εφηβείας”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

3. Μονογονεϊκές  Οικογένειες – “Μεγαλώνοντας το παιδί μου μόνος/η”.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

4. Εγκυμονούσες – “Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Bασικές Πληροφορίες για τις Συναντήσεις

Πώς; Στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων, οι γονείς βρίσκονται σε τακτική βάση και συζητούν, προβληματίζονται και μοιράζονται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θέματα και σκέψεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της οικογένειας υπό την καθοδήγηση ενός συντονιστή/ειδικού. Οι συναντήσεις βασίζονται στην ενεργό συμμετοχή των ίδιων των μελών, πάντα με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συντονιστή. Η αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και τεχνικές, διευκολύνει την εξωτερίκευση και το μοίρασμα των προβληματισμών των γονέων αλλά και την αναζήτηση ωφέλιμων αλλαγών στον τρόπο που διαχειρίζονται τις γονεϊκές προκλήσεις.

Πού; Λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, οι συναντήσεις πρόκειται να υλοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.  Στους ενδιαφερόμενους γονείς θα δοθούν αναλυτικά όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τη σύνδεσή τους στις συναντήσεις.

Πότε; 
Εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων, προβλέπεται η υλοποίηση 8 εβδομαδιαίων διαδικτυακών συναντήσεων, διάρκειας 2 ωρών η καθεμία. Η ημέρα και ώρα των συναντήσεων θα συνδιαμορφωθεί με τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Πώς μπορώ να συμμετέχω; Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν γονείς που διαμένουν στη Σάμο, την Ικαρία και τους ΦούρνουςΟι ενδιαφερόμενοι γονείς είναι απαραίτητο να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα του «Φάρου»: Σάμος: 22730.23443 και 87070-1 και Ικαρία: 22750,24047, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.