Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την υγεία, εξέδωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στο οποίο αναφέρει:

«Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στα πλαίσια της ευθύνης του απέναντι στους δημότες του αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, προς το συμφέρον ολόκληρου του νησιού συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση και να αναδειχθούν τα προβλήματα που αφορούν το δημόσιο σύστημα Υγείας της Σάμου, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης προς όλους τους αρμόδιους φορείς που έχουν σχέση με την υγεία καθώς και των θεσμικών οργάνων του νησιού.

Ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο εμπιστευόμαστε, ανταποκρίθηκε, με θυσίες του προσωπικού του, στη κρίση του προσφυγικού, του σεισμού  και της πανδημίας. Ο Δήμος μας με όσες δυνάμεις είχε, συνέδραμε κατόπιν σχετικού αιτήματος στην διαχείριση των κρίσιμων αυτών καταστάσεων.

Στο Δ.Σ. αφού προηγουμένως υπήρξε ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας διαπιστώθηκε ότι το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης από τη συντεταγμένη πολιτεία. Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου εξέθεσε όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου και γνωστοποίησε στο σώμα ότι θα παραιτηθεί από την θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Η απόφαση πάρθηκε με ισχυρή πλειοψηφία και κατόπιν προτάσεων από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Η προσπάθεια αυτή του Δήμου αντί να αγκαλιαστεί από όλους και να αποτελεί αιτία συσπείρωσης για τη διεκδίκηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας και συγκεκριμένα στο ευαίσθητο θέμα της δημόσιας υγείας προκάλεσε αντιδράσεις θεσμικού εκπροσώπου.

Διερωτόμαστε από πότε το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία ερμηνεύεται ως προϊόν μικροπολιτικής;

Διερωτόμαστε από πότε η λειτουργία ενός δημοσίου νοσοκομείου επαφίεται στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία είναι υποχρεωμένη να αναδείξει μεν το πρόβλημα αλλά δεν είναι η καθ’ ύλην αρμόδια να το επιλύσει;

Διερωτόμαστε από πότε ένα Δημοτικό Συμβούλιο είναι κατακριτέο να διαβουλεύεται και να αποφασίζει ελευθέρα;

Διερωτόμαστε από πότε ο έλεγχος της διαχείρισης των κονδυλίων ενός Δήμου σεισμόπληκτου και λαβωμένου από το μεταναστευτικό-προσφυγικό παρουσιάζεται ως «απειλή»; Οι δήμοι της χώρας και η διαχείριση τους ελέγχονται.

Οφείλουμε να σιωπήσουμε μπροστά στο σωστό και στο δίκαιο ή οφείλουμε να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας τα αυτονόητα;

Καλούμε όλους τους αρμόδιους σε συνεργασία παραμερίζοντας τις όποιες επιμέρους διαφωνίες ή πολιτικές αντιθέσεις προς όφελος της κοινωνίας μας».