Στη Σάμο έφθασε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 13.00 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας.

Ο Yπουργός κατά την πολυήμερη παραμονή του στο νησί θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της υπηρεσίας ασύλου, ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού καθώς και με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να συντονιστεί η μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο υπουργείο για την μεταφορά όσο το δυνατών μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών και προσφύγων προς σε άλλες δομές της ηπειρωτικής χώρας. Ακούστε τι δήλωσε στο samostimes.gr και στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Δεν ήρθα εδώ ούτε να κάνω δημόσιες σχέσεις, συνάντηση με τις τοπικές αρχές θα κάνω, αλλά ο δικός μας ο στόχος είναι να δούμε πιο συγκεκριμένα, με τις υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, πως θα γίνει πραγματικότητα αυτό που έχω πει «θέλω μέχρι τις δημοτικές εκλογές τα πράγματα να έχουν τακτοποιηθεί».

Δηλαδή να έχει εκκενωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ΚΥΤ, αυτό έχει για εμένα μεγάλη σημασία, ώστε να απαλυνθεί το νησί, όπως έχουν απαλυνθεί όλα τα άλλα τα νησιά και μόνο εδώ δεν έχουμε καταφέρει. Συγχρόνως να τελειώνουμε με αυτό το ΚΥΤ και να αρχίσει να λειτουργεί, δεν θα γίνει μέχρι τις δημοτικές εκλογές, να αρχίσει να λειτουργεί το άλλο.

Γιατί εγώ έχω πει ότι για να λειτουργήσει το άλλο ΚΥΤ για το οποίο συζητάμε, αυτό πρέπει να κλείσει. Κάποιες ώρες πριν; μια μέρα πριν; Αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Σημασία έχει ότι θα κλείσει πρώτα αυτό και μετά θα αρχίσει να λειτουργεί το άλλο. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και αυτό έχει μεγάλη σημασία, μαζί με όλες τις αρχές και θα δείτε ότι έχουν έρθει και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Έχουν έρθει και από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας, ανώτατα στελέχη τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη, θα πάρουν όρκο, ώστε αυτό που έχουμε πει και αποφασίσει, να γίνει.

Αύριο που θα πάω στο ΚΥΤ, θα έχω δει τα στοιχεία, σίγουρα κάποιοι θα φύγουν αυτή την εβδομάδα, μακάρι να είναι μεγάλος ο αριθμός».