«Τα μνημόνια είναι σχεδόν μονόδρομος», δήλωσε μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης μιλώντας στο Ρ/Σ  «Θέμα 104,6».

«Όταν έχεις μια διατροφική αυτάρκεια 30%, είσαι μια απολύτως εξαρτώμενη οικονομία, άρα είναι περιορισμένος ο πολιτικός ορίζοντας για την ρήξη», ανέφερε ο βουλευτής Σάμου   μιλώντας  στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη.
«Έχει αλλάξει η σχέση του κόσμου με το μνημονικό σχεδιασμό, έχει εμπεδωθεί ότι είναι αναπόδραστο και σχεδόν μονόδρομος και έχει φανεί ότι τα μνημόνια αποδίδουν αυτό που θέλουμε. Το πιστοποιητικό κανονικότητας», ανέφερε συγκεκριμένα ο βουλευτής.
Όπως είπε, πριν το 2015 «δεν είχε δοκιμαστεί η ρήξη, η πλευρά της απείθειας δεν είχε δοκιμαστεί».

«Τα Ζάππεια του Σαμαρά ήταν ένας σχεδιασμός οικονομικής αντίρρησης, σε σχέση με τα πρώτα μνημόνια», ανέφερε και εξήγησε ότι «η εμπέδωση της πραγματικής ρήξης ήρθε το 2015. Δεν υπήρχε η δοκιμή του άλλου δρόμου μέχρι τότε».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «όταν έχεις μια διατροφική αυτάρκεια 30%, είσαι μια απολύτως εξαρτώμενη οικονομία, άρα είναι περιορισμένος ο πολιτικός ορίζοντας για την ρήξη».
Αναφερόμενος σε παλαιότερη τοποθέτησή του είπε ότι «το 2011 ή το 2012, είχα πει ότι προτείνεις ένα οικονομικό αντάρτικο, αλλά βρες τα σενάρια». Όπως είπε ο βουλευτής, όταν έχει ένα δίλημμα, κάνεις αντάρτικο και κάνεις πλιάτσικο στο super market, εκεί σταματάει το όριο σου. Δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα κόσμο σε αυτή την κόλαση».

Ο κ. Σεβαστάκης, τάχθηκε κατά της της επιδοματικής πολιτικής. Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά της άποψής του με την αντιπολίτευση η οποία διατυπώνει την ίδια ρητορική ανέφερε «η αντιπολίτευση κάνει μια αντιπολίτευση χειροβομβίδας. Το διαχειρίζεται να δείξει πόσο κακός είναι ο άλλος».
Αναφερόμενος στο θέμα των καζίνο, αν και εξέφρασε την «ιδεολογική» του αντίθεση, είπε ότι «οτιδήποτε δίνει δουλειά, είναι ηθικό, μπορεί να είναι μορφές αποκρουστικής ανάπτυξης, αλλά θέλω δουλειές».

Πηγή: www.protothema.gr