Από τους δημοσιογράφους ενημερώθηκε ο δήμαρχος Φούρνων κ. Γιάννης Μαρούσης, για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και αφορούσε το κατέβασμα Ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα, Μικρός ανθρωποφάγος.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε το kathimerini.gr μαζί του, μας είπε ότι η Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαρούσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

Σημείωση: Το Samostoday επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαρούση, ο οποίος επιβεβαίωσε και σε μας, ότι με τα κιάλια του βλέπει την Ελληνική σημαία επάνω στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και το Λιμενικό Σώμα επιβεβαιώνει με παρατήρηση «εξ’ όψεως» ότι η Ελληνική σημαία βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος».

Υπόψη ότι νοτιότερα της βραχονησίδας «Μικρός Ανθρωποφάγος» υπάρχει και η βραχονησίδα «Μεγάλος Ανθρωποφάγος», όπου εκεί υπήρχε πάντα υψωμένη η Ελληνική σημαία. Επίσης ν’ αναφέρουμε ότι οι «ντόπιοι» αποκαλούν τις βραχονησίδες «Ανθρωποφάς».

Συνεπώς τα όσα αναφέρονται από πλευράς της Τουρκίας είναι αναξιόπιστα και μάλλον λέγονται για εντυπωσιασμό. Το θέμα παρακολουθείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΠΗΓΗ: Samos Today

Αλέξης Κομνηνός