Ο λαός μας μόνος και απροστάτευτος στις φυσικές καταστροφές

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες και εφοπλιστές
στην απόλυτη προστασία των κυβερνήσεων

Οι βιβλικές εικόνες των καταστροφών που ζούμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες (Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες) δείχνουν με τον τραγικότερο τρόπο την ανυπαρξία πολιτικών σε έργα πρόληψης και μέσων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού μας.

Την ιδία ώρα πακτωλός δισεκατομμυρίων σκανδαλωδώς μπαίνουν στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, εφοπλιστών, τραπεζών.

Η πολιτική της δήθεν πράσινης ανάπτυξης καίει εκατομμύρια στρέμματα δασών.

Η επενδυτική βαθμίδα που επιδιώκουν φτωχαίνει τους εργαζόμενους, εξαθλιώνει την κοινωνία, απαξιώνει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η πολιτική του κόστους-οφέλους στερεί χρηματοδοτήσεις για έργα προστασίας και  αφήνει τον λαό στο έλεος της καταστροφής του.

Η αδιαφορία για τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού μας και της ζωής του, τον δολοφονεί στα Τέμπη, τον καίει στις πυρκαγιές, τον πνίγει στην στεριά, τον πνιγεί στην θάλασσα, τον δολοφονεί στους καταπέλτες, συμβάλλει στην αποκτήνωση μέρους της κοινωνίας μας

Το έγκλημα είναι προμελετημένο και διαχρονικό, είναι η πολιτική που με οδυνηρό τρόπο βιώνει ο λαός μας.

Σε αυτό έχουν εγκληματικές ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ  και οι προηγούμενες, όσο οι Περιφέρεις και Δήμοι, που στην πλειοψηφία τους όχι μόνο ταυτίζονται με αυτή την πολιτική αλλά και πρόθυμα την υλοποιούν για λογαριασμό μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του λαού μας.

Χρειάστηκε μια έντονη βροχόπτωση για να πνιγούν στις λάσπες οι υποσχέσεις τους, οι διαχρονικές πολιτικές τους, η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια.

Χρειάστηκε ένα έντονο φυσικό φαινόμενο για να αποκαλυφτεί  η εικονική πραγματικότητα που μας δείχνουν και να φανεί με τον τραγικότερο τρόπο σε ποιες συνθήκες εξαναγκάζεται να ζει ο εργαζόμενος λαός μας.

Σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται η αλληλεγγύη  στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τον πιο επώδυνο και τραγικό τρόπο. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Να τιμωρηθούν  για την τεράστια καταστροφή που προκαλούν  στο περιβάλλον στα συμφέροντα μας  και στις ζωές μας.

Ηθική υποχρέωση του ταλαιπωρημένου  λαού μας είναι η καταψήφισή τους στις επόμενες εκλογές των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων που ευθυγραμμίζονται με τις  κυβερνητικές πολιτικές. Έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Σάμος, 11-09-2023