Με την παρούσα θέλω να δηλώσω ότι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ικαρία ,μετά  από την τιμητική πρόσκληση του καθηγητή  Κου Κώστα Μουτζούρη.

Τον καθηγητή Κώστα Μουτζούρη, τον γνώρισα για πρώτη φορά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου δίδασκα στη σχολή Μηχ. Μεταλλείων –Μεταλλουργών, όταν επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το γραφείο μου ως  υποψήφιος Πρύτανης για το ΕΜΠ. Από τότε και καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρύτανης διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα ορθολογιστή και εργατικό τεχνοκράτη που διαχειρίστηκε πολύ καλά σαν επικεφαλής του ΕΜΠ κάθε κρίσιμη κατάσταση που προέκυπτε, με πολύ σωστό συντονισμό των υπαλλήλων του ΕΜΠ, από τα μέλη ΔΕΠ μέχρι και τον πιο απλό υπάλληλο, χωρίς αλαζονεία αρχής. Τέλος κατάφερε με ιδιαίτερη ικανότητα να διαχειριστεί το πλήθος των μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων που συρρέουν κάθε χρόνο στο ΕΜΠ αντιμετωπίζοντας τα όποια προβλήματα και δυσχέρειες με αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα.

Για τους παραπάνω λόγους είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να συνεργαστώ μαζί του , πιστεύοντας ότι με την εκλογή του ως Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου θα επιληφθούν λιμνάζοντα για χρόνια τεχνικά έργα στην Περιφέρεια και επομένως και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ικαρία.

 

Δημ.Ε.Ρόζος

 

σ. Αν. Καθηγητής ΕΜΠ